// Bekæmp indbrud -ny rapport fra Trygfonden & Det Kriminalpræventive Råd

Kombinationen af indbrudsikring og nabohjælp er ifølge en ny rapport, udarbejdet af Trygfonden og Det Kriminalpræventive Råd, den bedste måde at sikre sig mod indbrud. Den nye rapport har fokus på at skabe større tryghed for danskerne, bl.a. ved at bekæmpe indbrud.

I 2016 blev der begået 31.885 indbrud i Danmark, og hver fjerde dansker udtrykker at de frygter at blive udsat for indbrud i hjemmet.

Blandt de råd rapporten fremhæver er bl.a. at sikre døre og vinduer tilstrækkeligt, så de kan modstå indbrudsforsøg. Jo længere tid tyven skal bruge for at bryde ind, jo større er chancen for at han opgiver.

Undgå indbrud

Rapporten fremhæver ligeledes Nabohjælp som en vigtig faktor. Opmærksomme naboer, der hilser på fremmede i kvarteret, tømmer din skraldespand og rydder sne, når du er på ferie vil være med til at gøre livet surt for tyven. Indbrudstyven vælger foretrække et hus, der ser forladt ud, og hvor han kan arbejde i fred.

Rapporten foreslår ligeledes at der i Bygningsreglementet skal være lovkrav om indbrudsikring af nybyggeri, ligesom det er tilfældet i fx Holland og England. I Holland indebærer det blandt andet at alle låse i huset skal kunne modstå indbrudsforsøg i tre minutter. I de 2 lande er det lykkes at nedbringe antallet af indbrud.